Gerbil
gerbil webshop

Wist je dat?

Een Gerbil kan niet in een gewone traliekooi? Hij bijt zich in een mum van tijd door de tralies heen.

ZAAGSEL

Zaagsel kan erg stoffig zijn en je moet daarnaast uitkijken dat je geen zaagsel van naaldhout gebruikt. Dit kan schadelijk zijn voor de gezondheid van je Gerbil.

WC PAPIER

Geeft je Gerbil eens een paar stukjes wc papier. Hij zal er gretig mee aan de slag gaan en een nestje bouwen.

GRAVEN

Gerbils houden erg van graven. Ze zullen een dik pak bodembedekking dus erg op prijs stellen.

SCHUILPLAATS

Gerbils houden van schuilen. Ze vinden het heerlijk als er veel schuilplaatsen zijn in het verblijf. Geef ze daarom de gelegenheid om lekker te schuilen, liefst op verschillende plekje in het verblijf. Takken, huisjes en een flinkje pluk hooi is heerlijk voor ze!

GROEPSDIEREN

Gerbils zijn in hun natuurlijke omgeving echte groepsdieren, hou ze daarom niet alleen.

Gerbils doen aan geboortebeperking. Als het verblijf te vol is dan krijgen ze geen jongen meer.

GerbilGERBIL ALS GROEPSDIER

Gerbils zijn echte groepsdieren (in het wild), ze mogen daarom nooit alleen gehouden worden. Het beste is twee Gerbils op jonge leeftijd aan te schaffen. In gevangenschap kunnen de dieren het beste maximaal met twee gehouden worden. Uit ervaring van hobbyfokkers kan er in een groep toch snel ruzie optreden. Dit is in strijd met het natuurlijke gedrag van de Gerbil daar zij in het wild wel in groepen leven.

Op de vraag of je Gerbils het beste per twee of meer kunt houden is geen eenduidig antwoord te geven. Als je voor "save" gaat, dan hou je de dieren per twee en niet in een groep. Heb je veel ervaring met Gerbils en durf je het aan om ze in een groep te houden dan zul je goed moeten opletten.

Mensen denken vaak dat als dieren in de natuur in een groep leven, ze dit bij ons thuis ook doen. Dat klopt min of meer wel en niet. De dieren in het wild kunnen hun eigen groep zelf reguleren. Ze verstoten bepaalde groepsleden als ze dat nodig vinden en er komen natuurlijk ook steeds weer jonge groepsleden bij (geboorte).

De verstoten dieren gaan bij de groep weg en komen ook niet meer terug. Het kan zijn dat ze hun eigen groepje gaan stichten of in het ergste geval komen te overlijden. De groep gaat hoe dan ook zonder de verstoten Gerbil verder.

De vrouwtjes zijn dominant binnen de groep. Zij zijn de baas.

gerbil in het wild

Mocht je een groep Gerbils hebben, een familie groep of een zelf samengestelde groep, dan zul je hier rekening mee moeten houden. Dus dat er dieren verstoten kunnen worden. Mocht de Gerbil groep het nodig vinden een lid weg te sturen, dan zal dat in onze huiskamers moeilijk gaan, daar de dieren in een afgesloten verblijf zitten en er dus niet uit kunnen. De verstoten Gerbil kan dus geen kant op... en dat zal door de groep niet geaccepteerd worden.

gerbil gras

Uiteraard zijn er ook goede ervaringen met Gerbil groepen. De ene fokker geeft aan dat hij dit absoluut niet zou aanbevelen en veel fokkers verkopen hun dieren ook niet per meer, maar per twee. Andere fokkers met een andere visie en ervaring zeggen de Gerbils goed in een groep te kunnen houden. Waarom het de ene keer wel goed gaat en de andere keer niet is niet duidelijk, te klein verblijf? te groot verblijf? karakter van de dieren?

Mocht je een beginnende Gerbil liefhebber zijn, dan raden we je aan om in eerste instantie met twee dieren te beginnen. Je kunt later als je de Gerbil iets beter hebt leren kennen altijd nog anders beslissen.

 

Gerbil Webshop voor al uw Gerbil benodigdheden en artikelen

Gerbil in het hooi

Gerbil

Gerbil in zijn kooi

Ferbi Ferplast onderdelen

Gerbil
gerbil webshop