Gerbil
gerbil webshop

WIST JE DAT?

Gerbils dagelijks een zandbad nodig hebben voor een optimale vachtverzorging?

SCHOONMAKEN

Kijk uit met schoonmaak-middelen. Zorg ervoor dat je het verlijf goed afspoeld als je schoonmaak-middelen hebt gebruikt. Dit zodat de Gerbils geen resten schoonmaak-middel kunnen binnen krijgen.

Gerbils in gerbilzand

GERBIL ZANDBAD EN GERBILZAND

Gerbil neemt een zandbad

Voor een goede vachtverzorging hebben Gerbils dagelijks een zandbad nodig. Of je het zandbad enkel een bepaalde tijd per dag aanbied of er standaard in laat staan is geheel aan jou.

Het kan voorkomen dat de Gerbils hun behoefte ook in het zandbadje gaan doen. Mocht dit gebeuren en je wilt het niet hebben, dan kun je het zandbadje maar een bepaalde tijd per dag beschikbaar stellen, zeg een half uur per dag en dan er weer uit halen. Als het zandbakje in de kooi blijft staan en de dieren doen hun behoefte erin, dan moet je deze regelmatig verschonen.

Gerbils zijn van nature schone dieren, ze vinden het fijn om hun vacht schoon te houden en als je ze een zandbadje aanbied dan zul je ook wel zien dat ze daar dankbaar gebruik van zullen maken.

Voor een Gerbil zandbad kun je het beste Gerbil zand of Chinchillazand gebruiken. Gerbilzand is beter deze is grover en is beter afgestemd op de vacht van de Gerbil. Vogelzand kan ook gebruikt worden, maar dat is zeker geen aanrader. Vogelzand is stoffig, klont snel en ruikt niet prettig.

gerbil webshop Gerbil zandbad

Xtra Vital Gerbilzand

gerbil webshop GerbilzandEr is speciaal Gerbilzand voor Gerbils. Dit zand is iets grover dan Chinchillazand. XtraVital Gerbil badzand zorgt ervoor dat de vacht van uw gerbil in topconditie blijft! De structuur van XtraVital badzand is grover van samenstelling, zodat het gemakkelijk tussen de haren vandaan komt en minder stof tot stand brengt. Badzand verwijdert overtollige vetten en vocht uit de vacht van Gerbil.
Het beste kan badzand op een vast tijdstip gedurende circa een kwartier ter beschikking worden gesteld. De Gerbil zal dit dagelijks bad erg prettig vinden. Zand heeft een schurende en reinigende werking, dit houdt de vacht mooi en schoon. Daarnaast werkt het zand verkoelend wat fijn is tijdens warmere dagen.

 

Chinchillazand

Je kunt je Gerbil ook heel goed Chinchillazand aanbieden. Dit is erg zacht en fijn zand dat de vacht van je Gerbil zal helpen te onderhouden.

gerbil webshop Xtra Vital Chinchillazandgerbil webshop Versele Laga Chinchillazandgerbil webshop Supreme Chinchillazandgerbil webshop Vitakraft Sandy Chinchillazand

gerbil webshop Gerbil neemt een zandbadGerbil Webshop voor al uw Gerbil benodigdheden en artikelen

Ferbi Ferplast onderdelen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gerbil
gerbil webshop