Gerbil
gerbil webshop
 

GERBIL VOER EN DRINKBAKKEN

gerbil webshop Voerbakje voor GerbilsHier zul je ook rekening mee moeten houden dat voer en drinkbakken of flesjes van knaagvast materiaal moeten zijn of buiten het verblijf opgehangen kunnen worden. Een drinkflesje is beter dan een drinkbakje, deze kan omgegooid worden of er komt snel viezigheid in. Voor een voerbakje kun je het beste keramiek gebruiken. Keramiek is zwaar, waardoor het op zijn plaats blijft staan en daarnaast ook knaagvast.

gerbil webshop Gerbil voerbakjegerbil webshop Gerbil voerbak slagerbil webshop Gerbil voerbak kleur

 

DRINKFLESgerbil webshop Gerbil glazen drinkfles

Een drinkfles is beter dan een drinkbakje. Als drinkfles kun je het beste een glazen drinkfles gebruiken of de fles buiten het verblijf bevestigen. Er zijn veel verschillende soorten drinkflessen verkrijgbaar, ook de maten verschillen. In het algemeen kun je het beste voor een drinkfles kiezen vanag 100 ml. De flessen onder de 100 ml zijn meer voor hamsters. Het is goed om de drinkfles dagelijks te reinigen en te voorzien van vers water. Stilstaand water kan in de loop van de tijd bacteriƫn bevatten die de gezondheid van je Gerbil kunnen schaden. Daarnaast is dagelijk vers drinkwater erg lekkenen verfrissend.

Ook moet je uitkijken met plastic delen rondom de drinkfles, dat wordt vaak ook snel kapot geknaagd.

Gerbil drinkt uit flesje

Gerbils drinken niet veel. Je kunt soms het idee krijgen dat ze helemaal net drinken, maar dat doen ze wel. Gerbils zijn dieren die van nature in warme en droge gebieden leven, daarom zijn ze erg zuinig met water.

 

VOEDERBALgerbil webshop voederbal gerbil

Wat ook leuk is en voor afwisseling in het verblijf kan zorgen, is een voederbal. Dit is een metalen voederbal die vaak voor konijnen wordt gebruikt, echter kan deze ook heel goed voor de Gerbils worden gebruikt. Je kunt er van alles in doen, bijvoorbeeld fruit, groente of hooi. De dieren zullen veel plezier beleven aan de uitdaging om erbij te komen. Een groot voordeel is dat de voederbal van metaal is gemaakt en dus niet zo 123 kapot geknaagd kan worden. Je kunt de speelbal ophangen of op de bodem van het verblijf leggen.gerbil webshop Kletterwand Gerbil

Geef je Gerbil een beetje uitdaging! Met de Kletterwand moet je Gerbil een beetje moeite doen om bij zijn eten te komen. Leg bijvoorbeeld wat lekkers op het dakje, zodat de Gerbil eerst over het trapje en daarna op het plateautje en het volgende dakje moet klimmen. Dit soort klimtoestellen zorgen voor positieve speelmomenten voor je Gerbil. Aan de andere kant is een kleine ruif te vinden, waar je wat hooi in kunt doen. Je Gerbil zal het er graag zelf uitplukken :)

 

 

Gerbil Webshop voor al uw Gerbil benodigdheden en artikelen

Ferbi Ferplast onderdelen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gerbil
gerbil webshop