Gerbil
gerbil webshop

WIST JE DAT?

Gerbils in het wild ook insecten eten en ze dol zijn op gedroogde meelwormen?

HOOI

Zorg ervoor dat je Gerbils altijd hooi hebben. Dit is een belangrijke bron van vezels voor de dieren en ze kunnen er ook nog eens lekker in spelen.

FRUIT

Je mag je Gerbil best eens wat fruit geven. Let alleen wel op dat het niet te vochtig is en dat je het niet te vaak geeft. Van te vochtige voeding kunnen de dieren namelijk diarree krijgen.

EXTRA'S

Je mag je Gerbils best eens een extraatje geven in de vorm van een knaagsnack. Let echter op met Gerbils die aanleg hebben om overgewicht te ontwikkelen. Sommige Gerbils hebben hier meer aanleg voor, deze dieren mogen niet te veel extraatjes krijgen, zodat ze een gezond gewicht kunnen behouden.

VOERBAK

Doe het voer bij voorkeur in een keramische voerbak. Deze zijn zwaar, waardoor ze beter op hun plek blijven staan, maar belangrijker nog, ze kunnen niet kapot geknaagd worden.

GERBIL VOEDINGgerbil webshop Gerbilvoer

Wat gaan we de Gerbil te eten geven? Wat hebben deze dieren nodig? Als we kijken naar Gerbils in de natuur dan zien we dat deze met name plantaardige voeding eten, zoals granen, zaden en delen van planten. Maar ze eten ook kleine insecten. Geef je Gerbil bij voorkeur Gerbilvoer dat speciaal voor Gerbils is, dus afgestemd op de voedingsbehoefte van de Gerbil. Er zijn ook voeders die gemaakt zijn voor meerdere kleine knaagdieren. De eerste voeder verdient de voorkeur. Ook met Gerbilvoer zijn er verschillende soorten. Het belangrijkste verschil is de gemengde voeding en de alles-in-één brok. De gemengde voeding heeft als voordeel dat de dieren hun natuurlijke eetgedrag kunnen behouden, maar het nadeel is dat ze selectief kunnen gaan eten. De alles-in-één brok voorkomt selectief eten bij de Gerbil.

gerbil webshop Gerbilvoer

gerbil webshop Beaphar Xtra Vital Gerbilvoer

Beaphar Xtra Vital Gerbilvoer (gemengd)
Smaakvol en uitgebalanceerd premium voer voor gerbils met toevoeging van extra vitaminen en dierlijke eiwitten. Volledig afgestemd op de voedingsbehoefte van gerbils. XtraVital Gerbil is een uitgebalanceerd premium voer, volledig afgestemd op de voedingsbehoefte van gerbils. Gerbils eten in de natuur kruiden afgewisseld met bloemen en bladeren.
Daarnaast eten gerbils ook insecten. Dierlijke eiwitten mogen dan ook niet ontbreken. XtraVital bevat kalkoen, is rijk aan eiwitten en heeft een laag vetgehalte tegen vetzucht. XtraVital zorgt voor een levenslustige en vitale gerbil. Bovendien bevat dit voer MOS (mannan-oligosaccharide ) voor een gezonde stoelgang.

 


versele laga complete gerbilVersele-Laga Complete Hamster & Gerbil (alles-in-éé)
Versele-Laga Hamster & Gerbil Complete is een volledig en smakelijk voeder voor (dwerg)hamsters Voor 100 % samengesteld uit licht verteerbare, geëxtrudeerde brokjes. Veel kleine zoogdieren eten enkel de lekkerste brokjes uit de mengeling die ze voorgeschoteld krijgen; dit wordt selectief eetgedrag genoemd. Het gevaar is dan ook reëel dat zij niet alle nodige voedingsstoffen binnenkrijgen om gezond te blijven.

 


gerbil webshop Beaphar Care+ GerbilvoerBeaphar Care+ Gerbilvoer (alles-in-één)
Volledig diervoeder voor gerbils. Care+ Gerbil is een geëxtrudeerde superpremium voeding. Ieder brokje heeft dezelfde samenstelling (All-in-One) met als resultaat: geen selectief eetgedrag. De harde brokjes ondersteunen de tandslijtage (Dental Function). Met een uitgebalanceerde verhouding van de meervoudig onverzadigde vetzuren Omega 3 & Omega 6 (uit maïs tarwe soja en vlaszaad) met vitamine E dit zorgt voor een gezonde en glanzende vacht. Care+ Gerbil bevat zowel dierlijke als plantaardige eiwitbronnen om aan te sluiten bij het natuurlijke voedingpatroon. Yucca Schidigera is toegevoegd ter vermindering van de ontlastingsgeur. Spirulina is toegevoegd als bron voor vitaminen en mineralen.

 


 

gerbil webshop Versele Laga Gerbil Nature GerbilvoerGerbil Nature (gemengd)
Is een volledig voeder aangepast aan de voedingsbehoeften van gerbils.
Deze premium mengeling van natuurlijke componenten bevat alle noodzakelijke voedingsstoffen, vitaminen, mineralen en aminozuren die uw huisdier nodig heeft voor een onbezorgd en gezond leven vol vitaliteit. Gerbil Nature bevat extra granen, zaden, noten, fruit, kruiden, vezels, groenten en gezondheidsondersteunende supplementen: voor een prima spijsvertering, een goede tandverzorging, een glanzende vacht en een blakende gezondheid. De grote variatie aan ingrediënten garandeert een hoge smakelijkheid en opname. 

 

 


gerbil webshop Supreme Gerri GerbilvoerSupreme Gerri Gerbil (gemengd)
Een complete voeding voor gerbils van alle leeftijden.Deze mix met een laag vetgehalte is rijk aan heerlijke ingrediënten.
Zonder zonnebloempitten, want deze niet altijd gezond voor gerbils.
- Complete, evenwichtige voeding
- Verbetert de spijsvertering
- Bevordert het natuurlijke foerageergedrag
- Bevordert de gebitsslijtage
- Zeer smakelijk
- Zonder toegevoegde suikers

 


gerbil webshop Witte Molen GerbilvoerWitte Molen Country Muizen/Gerbils (gemengd)

Volledig diervoeder voor Gerbils en Muizen met dierlijke eiwitten en toegevoegde vitamine C en E. Met zorg samengesteld uit hoogwaardige grondstoffen.
Gevarieerd als de natuur zelf, met een lekkere smaak en een goede bron van essentiële voedingsvezels, vitamines en mineralen.
Vezelrijk en met extra zink voor een goede spijsvertering en gezonde vacht. Vitamine E voor spier‐ en zenuwstelsel.

 

 


gerbil webshop Versele Laga Crispy en Co GerbilEen gemengde voeder voor meerdere kleine knaagdieren is bijvoorbeeld Versele Laga Crispy en Co. Deze is ook in grootverpakkingen verkrijgbaar.

ovengenoemde Gerbil voeders zijn echter bij uitstek het best geschikt voor je Gerbil. Deze voeders zijn uitgebalanceerd en afgestemd op de voedingsbehoefte van de Gerbil.

 

 

Hooi

gerbil webshop Gerbil hooiGeef Gerbils altijd hooi. Ze maken er nestjes van, maar de Gerbils knabbelen er ook aan. Het hooi bevat veel vezels wat de spijsvertering ten goede komt. Het heeft daarnaast een goede werking op de darmflora. Er zijn veel verschillende soorten hooi verkrijgbaar.

 

gerbil webshop Gerbil met gedroogde meelwormenGerbils vinden gedroogde meelwormen ook erg lekker.
De gedroogde meelwormen zorgen voor extra eiwitten in het voedingspatroon van de Gerbil. Je kunt ook levende meelwormen eten, maar wat zijn de gedroogde meelwormen wat makkelijker te handelen.

 

Gerbil Webshop voor al uw Gerbil benodigdheden en artikelen

Gerbil met mais

Ferbi Ferplast onderdelen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gerbil
gerbil webshop