Gerbil
gerbil webshop

WIST JE DAT?

Gerbils dagelijks een zandbad nodig hebben voor een optimale vachtverzorging?

SCHOONMAKEN

Kijk uit met schoonmaak-middelen. Zorg ervoor dat je het verlijf goed afspoeld als je schoonmaak-middelen hebt gebruikt. Dit zodat de Gerbils geen resten schoonmaak-middel kunnen binnen krijgen.

Gerbils in gerbilzand

GerbilVERZORGING VAN EEN GERBIL

Wat je moet weten over Gerbils is, dat ze geen knuffeldieren zijn. Ze vinden de aandacht leuk, zijn erg vriendelijk en nieuwsgierig, maar ze zullen niet lekker stil bij je blijven zitten om geaaid te worden.

GERBIL OPPAKKEN

Een gerbil oppakken kun je het beste van voren doen. Het is goed als de Gerbil je ziet en het ook ziet aankomen. Als je hem ineens van boven pakt kan hij erg schrikken. Gerbils zijn prooidieren, al hebben ze niet veel vijanden in het wild toch zijn ze instinctief bang voor hetgeen van boven op hen afkomt. Hier moeten we dus rekening mee houden bij het hanteren van de dieren. Je kunt de dieren het beste op je hand laten lopen en ze dan eruit pakken. Lees hier meer over de omgang met de Gerbil.

Pak de Gerbil ook nooit aan zijn staart uit het verblijf. In het wild hebben Gerbils een ontsnappings techniek ontwikkeld, deze houdt in dat ze de huid van hun staart loslaten als ze met hun staart vastzitten. De huid groeit niet meer aan en de wervels sterven na een tijdje af.

GERBIL VERSCHONEN

Hoe vaak je je Gerbil moet verschonen is sterk afhankelijk van welke bodembedekking je gebruikt. De ene bodembedekking absorbeerd beter dan de andere. Gerbils drinken weinig, doordat ze in de natuur in droge woestijngebieden leven zijn ze erg zuinig met water. Hierdoor urineren ze ook niet zo veel en zijn de keuteltjes van de dieren droog. Het zijn wat dat betreft schone dieren en ruiken dus niet snel.

Gerbils verstoppen hun voer hier en daar, kijk goed of er misschien nog ergens resten liggen die kunnen bederven, deze moeten verwijderd worden zodat de dieren niet ziek kunnen worden.

Gerbil neemt een zandbad

gerbil webshop GerbilzandGERBIL ZANDBAD

Voor een goede vachtverzorging hebben Gerbils dagelijks een zandbad nodig. Of je het zandbad enkel een bepaalde tijd per dag aanbied of er standaard in laat staan is geheel aan jou. Het kan voorkomen dat de Gerbils hun behoefte ook in het zandbadje gaan doen. Mocht dit gebeuren en je wilt het niet hebben, dan kun je het zandbadje maar een bepaalde tijd per dag beschikbaar stellen, zeg een half uur per dag en dan er weer uit halen. Er is speciaal Gerbilzand voor Gerbils. Dit zand is iets grover dan Chinchillazand. Lees meer...

 

GERBIL TANDEN SLIJTENgerbil webshop Wilgentakken Gerbil

Het mag geen verassing zijn dat Gerbils dol zijn op knagen. We moeten het verblijf dus zo inrichten dat ze de mogelijkheid hebben aan (het liefst) verschillende materialen te knagen. Gebruik het liefst fruit takken, wilgen, linde, of gezonde knaagsteentjes. Gebruik geen mineraalstenen, hier zit te veel calcium en zout in en kan schadelijk voor de gezondheid zijn.

 

GERBIL NAGELS

Gerbil Webshop nagelschaar gerbilNormaal gesproken gebeurd het niet snel dat de nageltjes van je Gerbil te lang worden. ALs het diertje genoeg klimmogelijkheden heeft dan zullen deze vanzelf slijten. Mochten de nagels toch te lang zijn dan kun je deze knippen met een speciaal (klein) knaagdierschaartje. Het wordt wel feest om dit te doen... de dieren zijn er niet dol op als ze vastgehouden worden en aan ze gefrimmeld wordt.

Gerbil Webshop voor al uw Gerbil benodigdheden en artikelen

Ferbi Ferplast onderdelen

 

 

 

 

 

Gerbil
gerbil webshop