Gerbil
gerbil webshop

WIST JE DAT?

Dieren en dus ook Gerbils je gemoedstoestand kunnen aanvoelen. Wees daarom altijd rustig en kalm.

Gerbil SiameesOMGANG MET DE GERBIL

Als je voor een Gerbil kiest dan moet je weten dat het geen knuffeldier is. Ze zijn hartstikke vriendelijk en nieuwsgierig, maar geen knuffels.

 

WENNEN

Je nieuwe Gerbil moet eerst even wennen. Heb je net een Gerbil gekocht geef het diertje dan eerst de tijd om aan zijn nieuwe verblijf te wennen, dat hebben ze echt nodig!

 

GERBIL OPPAKKEN

Een gerbil oppakken kun je het beste van voren doen. Het is goed als de Gerbil je ziet aankomen. Als je hem ineens van boven pakt kan hij erg schrikken. Gerbils zijn prooidieren, al hebben ze niet veel vijanden in het wild toch zijn ze instinctief bang voor hetgeen van boven op hen afkomt. Hier moeten we dus rekening mee houden bij het hanteren van de Gerbil. Je kunt de dieren het beste op je hand laten lopen en ze dan eruit pakken.

Gerbil op de handPak de Gerbil ook nooit aan zijn staart uit het verblijf. In het wild hebben Gerbils een ontsnappings techniek ontwikkeld, deze houdt in dat ze de huid van hun staart loslaten als ze met hun staart vastzitten. De huid laat los en groeit niet meer aan en de wervels sterven na een tijdje af. Je krijgt een staartloze Gerbil en dat is blijvend.
Als je Gerbil eenmaal op je hand zit en je hem kunt oppakken, dan kun je met je andere hand een kommetje om hem heen vormen om te voorkomen dat hij webschiet en zich bezeerd.

 

TAM MAKEN

Wij verstaan onder het tam maken van je huisdier het vertrouwd maken. Je kunt je Gerbil alleen tam maken als je deze aan je laat wennen en zijn vertrouwen wint. Dit kost tijd en natuurlijk een beetje moeite. Je moet vooral geduldig zijn. Gelukkig helpt het nieuwsgierige karakter van de Gerbil aardig mee in dit proces.

Wat je kunt doen is wat lekkers op je hand leggen, zodat je Gerbils het van je hand af kunnen eten en zo je hand met iets positiefs/lekkers gaan associƫren. Of dit altijd handig is, is even de vraag. Als je deze methode altijd hanteert dan kan je Gerbil elke keer wat lekkers gaan verwachten en zelfs bijten als het er niet is. Maar de ervaringen verschillen. Wij zouden het advies geven om de methode met lekkers en zonder lekkers af te wisselen.

Gerbil op de handWat je eigenlijk moet doen is regelmatig je hand in het verblijf leggen en je Gerbils de tijd gunnen om je hand te leren kennen er eraan te wennen. Ze zullen in het begin misschien meteen wegschieten en bang zijn, maar dat gaat in de regel over. Als je dit blijft doen, zul je op een gegeven moment voortgang boeken. Je Gerbil zal steeds dichterbij komen, over je hand heen lopen, er op gaan staan, er langer op blijven staan totdat hem er zo uit kunt pakken of hij rent zelf al langs je mouw omhoog.
Het optillen, rondlopen en vasthouden van je Gerbil zal in het begin erg wennen zijn voor hem. Alles is nieuw en een beetje spannend. Let vooral goed op dat je Gerbil niet van je hand afspringt en zich bezeerd.

 

FOKKER VS DIERENWINKEL

Men zou denken dat Gerbils afkomstig van een fokker tammer zouden moeten zijn dan Gerbils uit een Dierenwinkel. Dit hoeft niet zo te zijn. Het ligt er maar net aan hoeveel aandacht en contact met mensen de Gerbils hebben gehad. Als de medewerkers bij de dierenwinkel deskundig zijn en veel met de Gerbils bezig zijn geweest dan hebben die dieren een voorsprong, hetzelfde geldt voor de fokker.

 

RUSTIG

Het is heel belangrijk dat je altijd rustig en geduldig bent als je met dieren bezig bent, dit geldt niet alleen voor de Gerbil. Dieren kunnen erg goed aanvullen als wij mensen nerveus zijn en dit zal ze bang maken.

 

BIJTEN

Gerbils bijten eigenlijk nooit, alleen als ze zich bedreigt voelen of pijn hebben dan kunnen ze gaan bijten. Daarom is het deste belangrijker dat je een goede vertrouwensband met je Gerbil opbouwt.

Gerbil Webshop voor al uw Gerbil benodigdheden en artikelen

Ferbi Ferplast onderdelen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gerbil
gerbil webshop