Gerbil
gerbil webshop

KRANT

Gebruik liever geen kranten als nestmateriaal. De inkt die in de krant is verwerkt kan je Gerbil ziek maken als hij deze binnen krijgt.

WC PAPIER

Geeft je Gerbil eens een paar stukjes wc papier. Hij zal er gretig meee aan de slag gaan en een nestje bouwen.

BIO

Biologische of natuurlijke nestmaterialen hebben de voorkeur. Een natuurlijk product staat altijd dichter bij het dier en is veilig voor de gezondheid.

HOOI

Hooi is ook hartstikke leuk nestmateriaal voor je Gerbil. De dieren zullen erin wegkruipen en mooie nesten maken. Vaak knabbelen ze ook een beetje aan het hooi, wat weer goed is vanwege de vezels die ze dan binnen krijgen en de tandjes slijten. Er zijn tegewoordig zelfs hooisoorten met een smaakje/geurtje.

NESTMATERIAAL VOOR GERBILS

Gerbils vinden het heerlijk om een nestje te maken, zich erin te verstoppen of gewoon lekker door het nestmateriaal heen te lopen. Ze zijn vaak ook druk bezig alles klein te knagen en naar het nestje te slepen. Het is dan ook vaak een leuke bezigheidstherapie om ze een paar stukken wc papier te geven.

 

gerbil webshop Twistynest voor GerbilsTwistyNest

Twistynest is een leuke en interessante bodembedekking speciaal ontworpen om mee te spelen!

  • Kleurrijke spiraalvormige papierstukjes voor een leuke omgeving
  • Biedt een veilige en gezonde leefomgeving
  • Zo goed als stofvrij en hypoallergeen
  • Zeer absorberend, ca. 300%
  • Vermindert vieze geurtjes

Het materiaal bestaat uit kleurrijke verstrengelde papierstukjes en ruitjes, zodat je Gerbil zich urenlang kan bezighouden met nesten bouwen, holletjes maken en verstoppertje spelen! Een leuke omgeving dus, ter bevordering van z’n instinctieve speelse gedrag. Twistynest biedt een natuurlijke, veilige en schone omgeving voor Gerbils.

 

gerbil webshop Mini Hemp Soft voor GerbilsMini Hemp Soft

Nestmateriaal van 100 procent natuurzuivere hennepvezel voor knaagdieren en vogels. Mini-Hemp Soft biedt bescherming tegen tocht en geeft een wollige warmte. Door de unieke eigenschappen van hennep vezel blijft het nest langer droog en vrij van luchtjes. Mini-Hemp Soft is identiek aan de materialen die dieren in de vrije natuur gebruiken voor het bouwen van een nest. Na gebruik is Mini Hemp Soft geschikt voor de GFT-bak en kan na compostering gebruikt worden als biologische meststof voor in de tuin.

 

gerbil webshop Rietnestjes voor GerbilsRietnestjes

Dit zijn kant en klare nestjes van riet. Ze zijn erg leuk omdat Gerbils er nog lekker aan kunnen knabbelen en verbouwen. Het is ook erg leuk om hooi in een rietnestje te doen. Hierdoor hebben de dieren nog meeer inspraak in hoe hun nestje eruit komt te zien.

 

gerbil webshop Hamsternest voor GerbilsHamsternest

Hamsternest is waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt voor een Gerbil, maar de naam zegt niets over het nestmateriaal. Het is niet alleen voor hamstertjes, maar zeker ook voor andere kleine knagertjes, zoals Gerbils. Het zijn kleine papier strookjes waar de dieren hun heel nest mee kunnen maken. De papier strookjes zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar. Het is gemaakt van 100% papier en is 100% verteerbaar.

 

Fris Sizzlegerbil webshop Fris Sizzle voor Gerbils

En tot slot Puik Fris Sizzle. Puik Fris Sizzle is een ideale speelbedding / bodembedekker voor kleine knagers, maar ook andere huisdieren zijn er gek op! Door de speciale vorm blijft het ritselend fris en absorbeert het onaangename geuren. Puik Fris Sizzle is stofvrij en daardoor gezond voor de longen. Kleeft niet aan de bodem en is makkelijk in het gebruik.

 

 

Er zijn natuurlijk nog veel meer nestmaterialen voor Gerbils, maar die kunnen we hier niet allemaal bespreken. Hopelijk heb je zo een idee gekregen van wat er allemaal mogelijk is om je Gerbil te geven om een leuk nestje te maken. Ik weet zeker dat je gaat genieten wanneer je naar je Gerbil kijkt hoe hij zijn nest maakt :)

gerbil webshop wc papier voor je GerbilLaten we echter de laatste niet vergeten - WC PAPIER en het is feest! Wc papier heb je (als het goed is) altijd in huis. Het is goedkoop en de wc rolletjes zijn ook nog eens super leuke speeltjes voor je Gerbil.

 

Gerbil Webshop voor al uw Gerbil benodigdheden en artikelen

Ferbi Ferplast onderdelen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gerbil
gerbil webshop