Gerbil
gerbil webshop

WIST JE DAT?

Gerbils actieve dieren zijn en een looprad erg op prijs stellen. Ze vinden het fijn om te rennen en zo hun energie kwijt te raken.

ZACHT PLASTIC

kies je er toch voor om een looprad van plastic te nemen, neem dan een looprad van heel hard plastic. Als je voor een looprad kiest van zacht plastic dan zullen de Gerbils zich er zo doorheen knagen.

METALEN RAD

De beste keus voor een looprad is in onze ogen een metalen looprad. Kan niet aan geknaagd worden en is veilig voor de Gerbil.

OPEN SPIJLEN

Metalen loopradjes met open spijlen zijn niet goed geschikt. Helaas worden ze nog maar al te vaak verkocht.

WIST JE DAT

De staart van een Gerbil makkelijk kan afbreken? Pas daarom goed op dat de staart niet ergens vast kan komen te zitten tijdens het rennen in een looprad.

LOOPRADJES VOOR GERBILS

Een Gerbil heeft ook veel baat bij een loopradje. Gerbils zijn zeer actieve dieren en houden wel van een beetje rennen. Bij de keuze van een looprad moet je stilstaan bij het materiaal. Omdat Gerbils echte knagers zijn zal een looprad van kunststof snel kapot geknaagt kunnen worden. Ook hier hebben we een top 5 opgesteld van de best beoordeelde loopradjes voor Gerbils, zodat de keuze wat makkelijker voor je wordt gemaakt.

 

 

Gerbil Webshop Looprad voor GerbilsMetalen Looprad

Verruit het beste looprad voor je Gerbil is een metalen looprad. Het is ook belangrijk dat het loopvlak van het looprad dicht is. Een metalen looprad met open spijlen is dus niet geschikt. Hier kunnen de pootjes in vast komen of de staart. Het exemplaar dat je hier rechts ziet is ideaal voor Gerbils. Het is knaagvast en gepoedercoat, waardoor de lak ingebakken is en er dus niet zomaar afgeknaagd kan worden. De loopradjes zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten. Ze zijn makkelijk schoon te maken en vriendelijk in gebruik.

 

 

Gerbil Webshop Silent Spinner voor GerbilsSilent Spinner

De Silent Spinner is gemaakt van hard kunststof. Het is zo hard dat de dieren het niet prettig vinden om in te knagen, daarom kan dit looprad ook gebruikt worden voor Gerbils. Gaan je Gerbils er toch aan knagen en komen er barsten in het rad, haal hem dan weg en vervang deze dan met een metalen versie. De Silent Spinner is erg prettig omdat deze heel stil is. Je kunt de Silent Spinner aan tralies ophangen of op de standaard in de kooi neerzetten.

 

 

Gerbil Webshop Karlie Bogie Wheel voor GerbilsKarlie Bodie Wheel

Een houten looprad is misschien niet het eerste waar je aan denkt als looprad voor een Gerbil, maar het kan wel. Het licht er maar net aan hoe graag de dieren eraan gaan knagen. Als je echte knaag Gerbils hebt dan is het looprad snel kapot genknaagd inderdaad. Een groot voordeel van het looprad is echter dat het erg stil is en dat het erg stabiel staat op de brede standaard.

 

 

Houten Loopradgerbil webshop Houten Looprad voor Gerbils

Een ander type looprad is het Forest Looprad. Deze verschilt met de Karlie Bogie Wheel, omdat dit looprad van zachter hout is gemaakt. Het is dus makkelijker en fijner om aan te knagen. Waarom zou ik zo'n looprad nemen zou je denken? Sommige baasjes vinden het leuk om rennen, spelen en knagen te combineren. Het betekend inderdaad wel dat je het loopradje regelmatig zal moeten vervangen :p

 

 

 

Het is soms ook een kwestie van uitproberen om erachter te komen welk looprad voor jou en je Gerbils het fijnste is. Immers een metalen of kunstof looprad is makkelijk te reinigen. Een houten looprad is lastiger te reinigen, maar bied wel meer knaagmogelijkheden. Misschien zullen jou Gerbils er wel bijna niet aan knagen.

Een goede maat looprad voor een Gerbil is rond de 20 cm doorsnede. Let er goed op dat het diertje niet gaat kromlopen in het looprad, dit kan schadelijk zijn voor de rug. Daarnaast moet zijn staart ook nergens vast kunnen komen te zitten.

 

 

 

Gerbil Webshop voor al uw Gerbil benodigdheden en artikelen

Ferbi Ferplast onderdelen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gerbil
gerbil webshop