Gerbil
gerbil webshop

GROEPSDIEREN

Gerbils zijn echte groepsdieren, hou ze daarom niet alleen.

OGEN

De oogjes van een Gerbil moeten schoon en opgewekt zijn. Zijn de ogen dof en smerig dan verkeerd het diertje niet in goede gezodheid.

WAAR?

Dierenwinkel? Fokker? of Opvang? Waar je ook naartoe gaat pas op dat je niet bij een broodfokker terecht komt. Dierenleed moet niet gesponsord worden.

STAMBOOM

Bij een Hobby Fokker kun je zelfs een stamboom bij je Gerbil krijgen. Dit is een overzicht van de bloedlijn van je Gerbil. Erg leuk om te zien en zeer handig voor als je zelf fokplannen hebt.

VERVOER

Vervoer je gerbil veilig in een vervoersbox. Moet je ver rijden leg dan een appel of komkommer in de vervoersbox. Dit zorgt voor vocht aangezien een waterbakje of flesje niet praktisch is tijdens het vervoer. Doe ook veel nestmateriaal in het vervoersbakje zodat je Gerbils zich lekker kan verstoppen en zich veilig zal voelen.

AANSCHAF GERBIL

Gerbils zijn in het algemeen te koop bij Dierenwinkels, Gerbil Fokkers en bij de Knaagdieropvang. Ben je op zoek naar een Gerbil neem dan zeker ook eens een kijkje in de knaagdieropvang. Er zijn regelmatig Gerbils die door omstandigheden op zoek zijn naar een liefdevol baasje.
Gerbils zijn echte groepsdieren, ze mogen daarom nooit alleen gehouden worden. Neem minstens twee Gerbils. Lees hier verder over Gerbils als groepsdieren.

 

Gerbil

 

GERBIL IN DE DIERENWINKEL

Als je ervoor kiest een Gerbil bij de dierenwinkel te gaan kopen, kijk dan goed naar het diertje. Vaak zijn Gerbils uit de dierenwinkel iets minder tam dan dieren die rechtstreeks bij een Hobby Fokker wegkomen.
Stel de medewerker van de dierenwinkel gerust vragen over de dieren. Kijk goed naar de dieren, maken ze een gezonde indruk of zijn ze sloom en duf? Let op de ogen, deze moeten schoon en helder zijn.

 

GerbilGERBIL BIJ EEN FOKKER

Als je ervoor kiest een Gerbil bij een Fokker te kopen dan ga je hoogstwaarschijnlik bij de fokker thuis op bezoek. Laat de fokker je de ruimte waar de dieren staan niet zien, vraag dan even of je deze mag zien. Het is belangrijk om te weten hoe de dieren erbij zitten en dat je niet bij een broodfokker bent beland.

 

GERBIL BIJ EEN KNAAGDIEROPVANG

De Gerbil die in een Knaagdieropvang is terechtgekomen heeft meestal een geschiedenis en veelal een gebruiksaanwijzing. Maar dat is lang niet altijd zo. De mensen in de opvang zijn nauw betrokken bij de dieren die bij hun gebracht worden. Ze geven de dieren tijd en aandacht zodat ze probleemloos herplaatst kunnen worden. Je zou gewoon eens bij een opvang moeten gaan kijken en met de medewerkers overleggen welk diertje het beste bij jou past.

 

VERVOER VAN DE GERBIL

Waar je je diertje ook gaat ophalen, zorg altijd voor een stevige en veilige vervoersbox. Gebruik geen kartonnen doosjes, hier knagen de Gerbils zich in een mum van tijd uit. Moet je een langere reis afleggen met je diertje, zorg dan voor een stukje komkommer of appel in het vervoersbakje. Dit laatste zorgt voor de vochtvoorziening van het diertje. Dan nog een pak nestmateriaal erin en klaar is de Gerbil voor het vervoer naar zijn nieuwe huisje.

Transportbox GerbilTransportbox Gerbilvervoerbak gerbil

Daarnaast kan een transportbakje ook erg handig zijn voor als je de kooi moet verschonen. In die tijd kun je je Gerbil even in het vervoersbakje doen en rustig de kooi verschonen.

Gerbil Webshop voor al uw Gerbil benodigdheden en artikelen

Gerbil gedrag

Ferbi Ferplast onderdelen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gerbil
gerbil webshop